портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

Опубліковано 01 червня 2023 року, 10:30 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей - світле свято, пронизане безтурботною атмосферою дитинства, радістю, теплом перших літніх днів. Десь у мирних країнах у цей день говорять про захист прав дітей. Ми ж говоримо про захист найголовнішого права - права на життя.

Постійні обстріли населених пунктів, руйнування будинків, вимушена евакуація, вбивства, поранення, каліцтва – це все випало на долю наших дітей через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну 24-го лютого. Тисячі дітей втратили батьків та рідних, є зниклі безвісти, примусово вивезені на територію рф.

Росія краде дитинство в українських дітей, які переживають війну не менш емоційно, ніж дорослі. Але вони, як і багато наших громадян, стали потужною часткою нашого спільного українського супротиву. Щоб допомогти у боротьбі дорослих із загарбниками та наблизити перемогу нашої країни, маленькі українці вигадують різні способи, аби допомогти ЗСУ. Хтось плете маскувальні сітки, хтось допомагає сортувати гуманітарну допомогу, доглядає за тваринами в притулках, малює листівки, знімає мотиваційні відео для наших захисників, пише зворушливі листи та вірші, виготовляє браслети-обереги.

1 червня у школярів починаються літні канікули, і вони традиційно разом з батьками відвідують культурно-розважальні заклади, кафе та атракціони.

Обласні заклади культури, культурні та освітні хаби Києва, Дніпра, Кропивницького, Хмельниччини, Івано-Франківщини та інших міст цьогоріч підготували для дітлахів цікаві програми: вистави, концерти, марафони, конкурси, квести, фоточеленжі, творчі майстерні, руханки, інтерактивні ігри національно-патріотичного спрямування, спортивні естафети та командні спортивні ігри, пісні та танці, щоб, незважаючи ні на що, малеча мала теплі спогади про своє дитинство.

Впевнені, вже найближчим часом ми всі разом відбудуємо Україну, зробимо її ще сильнішою, могутнішою та щасливішою!

Управління культури і туризму облдержадміністрації