портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

1 жовтня – Міжнародний день музики

Опубліковано 01 жовтня 2022 року, 07:54 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

1 жовтня – Міжнародний день музики

Можливо, хтось помилково вважає, що війна – не час для музики. Але насправді часто саме музика веде у бій, допомагає впоратися з емоціями в найскрутніші часи та піднімає бойовий дух.

Біль, лють, страх за майбутнє, ненависть до ворогів і любов до своєї країни та рідних – усе це відчуває кожен українець. І доволі часто внутрішні переживання виливаються у музику, пісні. Для когось творчість – це спроба катарсису, для декого - спроба пережити жах війни. А дехто за допомогою музики намагається підняти бойовий дух українців.

А українці – одна із найталановитіших націй у світі, тож не дивно, що наші виконавці та музиканти не лише пішли боронити країну зі зброєю в руках, а й отримали новий поштовх для творчості. За останні місяці відкритого протистояння і боротьби з російським окупантом, після повномасштабного вторгнення рф в Україну, у музичному мистецтві стався справжній сплеск патріотичного духу.

Наша музика — потужна зброя, яка завойовує серця. Музиканти всього світу записують пісні на підтримку України. Міжнародні майстри долучають свої голоси до української музики та разом наближають нашу перемогу. Наразі наша музика – це справжній символ єдності.

Наша культура незламна! Прийде час - і замість болю і люті радістю та щастям наповниться наша музика.

Не втрачаємо надії, бо попереду — Перемога! Україна жива - і музи не мовчать!

Управління культури і туризму облдержадміністрації