портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

12,7 мільйонів гривень спрямовано для надання продуктових наборів незахищеним верствам населення Донеччини

Опубліковано 20 травня 2020 року, 17:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

За ініціативою голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка з обласного бюджету спрямовано 12,7 мільйони гривень для надання допомоги у формі продуктових наборів для осіб, які отримують послуги центрів соціального обслуговування, дітей та багатодітних сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Ці кошти спрямовуються у якості субвенції з обласного бюджету бюджетам міст, районів та об’єднаних територіальних громад. Всього буде придбано майже 31 тисячу продуктових наборів.

Вартість одного продуктового набору становить  близько 400,0 грн. До продуктового набору, що надається одержувачу, включаються такі харчові продукти:

крупа рисова - 1 кг;

крупа гречана – 1 кг;

крупа пшоняна – 1 кг;

макаронні вироби (клас екстра група б) -1 кг;

мука пшенична (вищого гатунку) – 2 кг;

цукор – 1 кг;

олія соняшникова – мінімум 0,85 л;

консерви овочеві – 2 банки;

консерви м’ясні  – 1 банка;

консерви рибні – 2 банки;

чай пакетований (мінімум 2 г*25) – 1 пачка;

кондитерські вироби – 0,5 кг;

пакет поліетиленовий  - 1 од.

Наразі у Донецькій області вже видано 2772 продуктових наборів особам, які отримують соціальну послугу догляду вдома у територіальних центрах соціального обслуговування. Повністю продуктові набори видано містами Слов’янськ, Новогродівка та у Добропільському районі. Триває видача у містах Добропілля, Дружківка, Черкасській ОТГ,  Сіверській ОТГ, Олександрівській ОТГ та у Вугледарській ОТГ. В інших адміністративно-територіальних одиницях області проходять тендерні процедури через систему ProZorro.

Розпорядженням очільника області передбачено надання продуктових наборів незахищеним верствам населення за рахунок коштів обласного бюджету протягом двох календарних місяців. 

Допомога у формі продуктових наборів буде надаватися на підставі особистої заяви одержувача (у довільній формі), наданої відповідному представнику головного розпорядника під час відвідування, з дотриманням правил протиепідемічної безпеки одержувачів на дому.