портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

16-та гуманітарна місія Міжнародного штабу допомоги украніцям прибула на Донеччину

Опубліковано 10 липня 2023 року, 21:05

За дорученням начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка заступник голови Донецької облдержадміністрації Максим Сандига взяв участь у церемонії передачі гуманітарного вантажу від Міжнародного штабу допомоги українцям. Це вже шістнадцята гуманітарна місія Штабу, і цього разу для військових були доставлені дрони, автомобілі та маскувальні сітки, а для підрозділів ДСНС - бронежилети. Поліція міста Краматорськ також отримала дрон для виконання службових завдань. До церемонії передачі гуманітарного вантажу також долучився керівник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко та військовослужбовці бригад, які виконують завдання на Донеччині.

Дрони передані в рамках проєкту “1000 дронів для України”, який втілює Міжнародний штаб допомоги українцям за підтримки начальника Донецької ОВА Павла Кириленка та начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Всього наразі до Донеччини волонтери доставили 290 дронів, і робота у цьому напрямку постійно триває. 

“Ми вкотре раді вітати місію Міжнародного штабу допомоги українцям на Донеччині. Вкотре дякуємо за допомогу, яка надається нашим військовим. Сьогодні це дрони, бронежилети для підрозділів ДСНС, які також виконують надзвичайно важливі завдання. Дякуємо також благодійному фонду “ФорпостЮА”, благодійному фонду “Небо України”, благодійному фонду “Все для перемоги” а також Львівському оборонному кластеру та іншим волонтерам, які долучаються до акції “1000 дронів для України”. Сьогодні також передаємо автівки, серед яких - карета швидкої допомоги. Ми розуміємо наскільки важливо забезпечення наших підрозділів транспортом для виконання завдань, наскільки важлива мобільність на фронті”, - зазначив Максим Сандига.

Голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк також повідомила, що сьогодні в рамках місії відбулась висадка дерев.

“Висадка дерев відбулась в рамках проєкту “Greening of the planet”. Подібну акцію ми вже проводили навесні спільно з Донецькою ОДА, а зараз активісти-озеленбювачі зібрали кошти на один з дронів, який ми передаємо військовим”, - зауважила пані Ганна.