портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

160 нагород здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, із них 58 – минулого тижня

Опубліковано 27 квітня 2023 року, 17:50 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

160 нагород здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 58 – минулого тижня. У річній скарбничці області станом на сьогодні:  64 золоті, 40 срібних,   56 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 57 нагород, неолімпійці – 88, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 15.

Протягом тижня з 17 по 23 квітня поточного року представники Донеччини вибороли 58 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 31 золота, 7 срібних та 20 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в шести видах спорту.

 Бокс

Вихованці маріупольського відділення Донецької обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з боксу здобули 2 «золота» та 2 «бронзи» на чемпіонаті Німеччини серед юніорів 2007-2008 років народження, що відбувся 18-22 квітня в місті Віттенберг. Переможцями стали Жавлонбек Кулдашев та Олександр Третяков – у вагових категоріях 44 кг і 75 кг відповідно, бронзові медалі отримали Костянтин Теслюк (50 кг) та Микола Башманов (75 кг).

Гирьовий спорт

На чемпіонаті Європи з гирьового спорту, що з 20 по 24 квітня прийняло грецьке місто Нафпліон, спортсмени Донеччини вибороли 7 нагород. Леон Білицький з Покровської громади за підсумками змагань серед чоловіків став кращим у вправі «ривок» та срібним призером у «поштовху». Олександр Рибін із Лиманської громади здобув 5 золотих медалей серед юніорів.

Дзюдо

Вихованці Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, представники міста Бахмут, вибороли дві «бронзи» на міжнародному турнірі з дзюдо «Кубок Будапешта» серед кадетів U18, що пройшов у столиці Угорщини 21-22 квітня. Станіслав Сагір став третім у ваговій категорії до 73 кг, В’ячеслав Паршин піднявся на п’єдестал пошани в категорії до 90 кг.

Карате

Спортсменка з міста Краматорськ Крістіна Шевченко виборола золоту медаль у індивідуальному куміте серед дівчат до 12 років (+159 см) на турнірі з карате WKF «SWEDISH KARATE OPEN 2023». Змагання відбулися 23 квітня в шведському місті Крістіанстад.

Спортивна аеробіка

За підсумками міжнародного турніру зі спортивної аеробіки «Czech Aerobic Open 2023», що пройшов 21-23 квітня в столиці Чехії Празі, представники Мирноградської та Курахівської громад здобули 28 медалей. У категорії «молодь» до скарбнички Донецької області два «золота» додала Ярослава Хлистун. У категорії «юніори» по одній золотій та бронзовій нагороді вибороли Ярослава Гоменюк, Тетяна Мартинова та Євгенія Вербна, по дві «бронзи» – Іван Лисюк і Діана Мороз, по одній «бронзі» – Крістіна Колісник, Анастасія Бондар, Єлизавета Пєтухова. У категорії «діти» по одній золотій та бронзовій нагороді здобули Ганна Базунова, Поліна Бірюкова, Анастасія Передрій, Діана Коршун, Софія Кубрак, по одному «золоту» – Ізабель Джока, Анастасія Овсяннікова та Вероніка Смоленська.

Сумо

На чемпіонаті Європи з сумо серед молоді у вікових групах до 21 та до 23 років, що відбувся 21-23 квітня в польському місті Кельце, спортсмени Бахмутської та Слов’янської громад Донецької області вибороли 16 медалей. Серед молоді до 21 року «срібло» у своїх вагових категоріях здобули Єлизавета Моренко, Кирило Шарапов, Софія Рудковська, Іван Буторін, Аліна Міронович і Маргарита Бєлкова. За підсумками командної першості в цій віковій групі Єлизавета Моренко та Маргарита Бєлкова стали володарями «золота». Серед молоді до 23 років перемоги вибороли Єлизавета Моренко, Софія Рудковська, Кирило Шарапов і Маргарита Бєлкова, «бронза» – у Аліни Міронович. У командній першості U23 на найвищій сходинці п’єдесталу – Єлизавета Моренко, Маргарита Бєлкова та Софія Рудковська.

 Додатково: яскраві національні здобутки Донеччини

Протягом тижня з 17 по 23 квітня 2023 року спортсмени Донецької області також відзначилися низкою нагород всеукраїнського рівня.

Яскравим досягненням є історичне «золото» чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Вищої ліги сезону 2022/2023, яке у фінальному протистоянні з чернігівським ВК «Буревісник-ШВСМ» здобула команда «Бахмут-ШВСМ», представники міста Бахмут. Для перемоги знадобилося провести 3 напружені матчі 21, 22 та 23 квітня, кожен із яких тривав 5 партій.

Також тріумфальним став виступ легкоатлетів Донецької області на чемпіонаті України з бігу на 10000 метрів, що пройшов 21 квітня в місті Ужгород. Чотири легкоатлети Школи вищої спортивної майстерності, представники міста Дружківка, вибороли повний комплект нагород і з результатом 370 очок стали переможцями командного заліку серед 14 регіонів. Серед жінок Валерія Зіненко виграла «золото», Вікторія Калюжна відзначилася «сріблом». Руслан Наумов здобув «бронзу» у віковій категорії молодь.

За інформацією управління фізичної культури і туризму облдержадміністрації