портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

182 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, 22 з них – минулого тижня

Опубліковано 04 травня 2023 року, 10:41 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

182 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 22 – минулого тижня. У річній скарбничці області за чотири повних місяці - 72 золоті,  48 срібних,   62 бронзові медалі, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Олімпійці вибороли 72 нагороди, неолімпійці – 88, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 22.

Протягом тижня з 24 по 30 квітня поточного року представники Донеччини вибороли 22 нагороди на міжнародних змаганнях, з яких 8 золотих, 8 срібних та 6 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в шести видах спорту.

Дзюдо

На міжнародному турнірі «CUPA JUDO BUCOVINA», що відбувся 29 квітня в місті Сучава (Румунія), вихованці Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи та ШВСМ Донеччини зі Слов’янської та Лиманської громад відзначилися 5 медалями. «Золото» здобули Вікторія Сотник (у ваговій категорії 57 кг), Назар Макєшин (66 кг) та Кирило Кіян (73 кг), «срібло» – Костянтин Суханов (66 кг), «бронзу» – Захар Макєшин (34 кг).

Триатлон

Вихованці Школи вищої спортивної майстерності регіону та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, які представляють місто Слов’янськ, вибороли 9 медалей на міжнародних змаганнях з дуатлону «Карлівський проліт», що пройшли 29 квітня в місті Карлово (Болгарія). Переможцями стали: Іван Шевченко – серед чоловіків, Олександр Потрубач – серед юнаків, Захар Цівковський – серед кадетів. Кіра Агафонова здобула «срібло» серед юніорок та «бронзу» серед жінок. На другі сходинки п’єдесталу зійшли: Мілена Радзівілова – серед молоді, Всеволод Оленічев – серед юніорів, Данило Драгулян – серед юнаків. «Бронзу» змагань серед чоловіків до скарбнички додав Іван Ткаченко.

Тхеквондо (ВТФ)

Спортсмен Школи вищої спортивної майстерності Артем Гарбар із Дружківки став бронзовим призером у ваговій категорії до 87 кг на чемпіонаті Європи з тхеквондо (ВТФ) серед клубів, що відбувся 27-30 квітня в столиці Болгарії Софії.

Інваспорт. Пауерліфтинг

Три представники Донецької області відзначилися нагородами в особистих змаганнях Кубку світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, що пройшли 29-30 квітня в столиці Грузії Тбілісі. Тетяна Бобровська з Краматорська у ваговій категорії до 55 кг здобула «бронзу» за сумою трьох підходів. Злата Дячук зі Слов’янська в категорії до 79 кг стала кращою в багатоборстві та другою в індивідуальному заліку. Антон Крюков із Маріуполя в категорії до 107 кг виборов «золото» за сумою трьох підходів і «срібло» у індивідуальному заліку.

Інваспорт. Теніс настільний

На міжнародному турнірі з тенісу настільного серед осіб з інвалідністю, що відбувся 28-30 квітня в місті Аргостолі (Греція), срібну медаль у парних змаганнях MD8 здобув Павло Сагіров із Покровська.

Інваспорт. Шахи

Ігор Шепелев із Маріуполя став бронзовим призером у командних змаганнях в складі збірної України на чемпіонаті Європи з шахів серед спортсменів з порушенням зору, що пройшов з 20 по 29 квітня в місті Генуя (Італія).

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації