портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

23 травня 2014 року – перші втрати 93-ї ОМБр «Холодний Яр»

Опубліковано 23 травня 2022 року, 08:00

У травні 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр» Збройних сил України воювала вже на Донецькому напрямку. У цей період формування зазнало перших втрат у російсько-українській війні — у перестрілці із бойовиками на блокпосту біля Золотого Колодязя загинуло три військовослужбовці.

23 травня 2014 року на блокпосту біля в'їзду в село Золотий Колодязь на трасі «Добропілля - Краматорськ» диверсійна група російських військ, рухаючись на автомобілях української патрульно-постової служби та використовуючи перевагу несподіваності, кинула кілька гранат та відкрила щільний вогонь по блокпосту. Бійці 93-ї окремої механізованої бригади вступили у бій. Українські військові отримали перемогу. Під час бою загинули Юрій Сітяєв (1977 р.н.) та Андрій Абросімов (1992 р.н.). Через два тижні від отриманих поранень у лікарні помер Андрій Дерило (1977 р.н.).

Указами Президента України «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу» загиблих було нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).