портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

28 мешканців Донеччини евакуйовано до Житомирщини першим рейсом

Опубліковано 18 квітня 2023 року, 19:19

Сьогодні, 18 квітня, першим евакуаційним рейсом до Житомирської області виїхало 28 мешканців Донеччини, серед яких 6 дітей та одна багатодітна родина з 3-ма дітьми зі  Слов’янської міської територіальної громади. Також на Житомирщину вирушила родина з прифронтової  Красногорівки разом із донькою Євою віком майже 2 роки.

Крім того, рішення про евакуацію прийняли мешканці Бахмутської, Дружківської, Костянтинівської, Лиманської, Мар’їнської, Мирноградської, Покровської, Слов’янської та Торецької громад. 

Евакуйовані мешканці Мирноградської територіальної громади вже попередньо знайшли нове місце роботи у Бердичівській громаді Житомирської області.

Посадка пасажирів на евакуаційний поїзд здійснювалася за допомогою представників ДСНС України.

Нагадаємо, відповідно до рішення Урядового Координаційного штабу з 18 квітня 2023 року обов’язкову евакуацію перенаправлено з Черкаської до Житомирської області. Евакуація до Житомирщини здійснюється спеціальним поїздом, 1 раз на 4 дні по парним дням. 

Детальніше про те, як записатись на евакуацію ви можете ознайомитись за посиланням https://dn.gov.ua/news/uvaga-z-18-kvitnya-2023-roku-rozpochinayetsya-bezkoshtovna-evakuaciya-do-teritorialnih-gromad-zhitomirskoyi-oblasti.