портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

30 вересня відзначається День усиновлення

Опубліковано 30 вересня 2022 року, 08:46 , Служба у справах дітей облдержадміністрації

30 вересня в нашій країні відзначається День усиновлення. У Донецькій області майже 5 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 4082 дитини виховується в сім’ях опікунів, піклувальників, в прийомних родинах, дитячих будинках сімейного типу. Водночас, 1135 хлопчиків та дівчаток різного віку, в переважній більшості з братами та сестрами, перебувають на регіональному обліку з усиновлення і чекають на свою люблячу родину.

Незважаючи на військову агресію рф проти України, Донецька область продовжує проводити навчання для кандидатів у сімейні форми виховання. Небайдужих запрошують приєднуватися до лав майбутніх батьків, готових виховувати у своїх родинах знедолених дітей, які залишились без батьківського піклування.

Також в Україні запустили Telegram-бот "Дитина не сама", за допомогою якого можна швидко сповістити уповноважені органи про бажання тимчасово прихистити дитину, яка залишилась без батьківського піклування, у своїй сім’ї. Крім того, зареєстровані користувачі чат-боту можуть пройти навчання, щоб підготуватися до тимчасового влаштування дитини до своєї родини на період воєнних дій в Україні.

На сьогодні у Донецький області 7 сімей вже пройшли навчання та готові прийняти дитину у свої сім’ї. З питань проходження навчання та прийняття дитини, народжену серцем, до своєї родини можете звертатися до служб у справах дітей за місцем проживання.

Донецька облдержадміністрація, обласна військова адміністрація вітає з Днем усиновлення всіх, хто причетний до цього свята - усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, працівників служб у справах дітей, центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг. Дякуємо усім тим, хто розуміє глибину проблеми сирітства та її наслідків, і бере на себе відповідальність за її вирішення, тим самим змінюючи майбутнє України та наближаючи її до Перемоги.

За матеріалами служби у справах дітей облдержадміністрації