портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

362 нагороди вибороли спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року

Опубліковано 09 вересня 2022 року, 13:40

362 нагороди вибороли спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку цього року, з них 47 – минулого тижня, з 29 серпня по 4 вересня, повідомляє Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

У річній скарбничці області: 165 золотих, 125 срібних, 72 бронзові медалі.

Олімпійці здобули 200 нагород, неолімпійці – 139 нагород, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 23 нагороди. 

Протягом тижня, з 29 серпня по 4 вересня поточного року, представники Донеччини вибороли 47 медалей на міжнародних змаганнях, з яких 18 золотих, 18 срібних та 11 бронзових. Визначні результати атлети показали в п’яти видах спорту.

Пауерліфтинг

На чемпіонаті світу з екіпірувального пауерліфтингу серед дівчат, юнаків, юніорів і юніорок, що відбувся з 26 серпня по 4 вересня в турецькому Стамбулі, Донеччину представили 11 спортсменів із Дружківської, Краматорської, Мангушської, та Мирноградської громад. І десять наших юних пауерліфтерів зійшли на п’єдестал пошани, здобувши загалом 10 золотих, 12 срібних та 7 бронзових медалей.

За сумою триборства до трійки кращих у своїх категоріях потрапили 8 спортсменів. Чемпіонами стали Тетяна Жидкова (юніорки, в/к до 47 кг) і Дмитро Рожанський (юнаки, в/к до 105 кг), срібними призерами – Єлизавета Заєць (дівчата, в/к до 43 кг), Давид Рубець (юнаки, в/к до 83 кг), Вероніка Бордюг (юніорки, в/к до 63 кг) та Альона Борщевська (юніорки, в/к до 84 кг), бронзовими призерами – Марія Збандут (дівчата, в/к до 63 кг) і Микола Годунов (юнаки, в/к до 66 кг). 

Радіоспорт

Два спортсмени з Лиманської громади принесли до скарбнички Донеччини та України 8 медалей (4 золотих, 3 срібних, 1 бронзову) за підсумками чемпіонату світу з радіоспорту (спортивна радіопеленгація), місцем проведення якого з 28 серпня по 3 вересня був болгарський Боровець.

Олексій Іванько у віковій категорії M21 здобув чотири перемоги в класичних дистанціях на діапазонах 3,5 МГц та 144 МГц – дві в особистих змаганнях і дві в командних. Також Іванько став срібним призером у дисципліні «фоксоринг» і бронзовим призером у виді «спринт».

Ірина Полубенцева у віковій категорії W19 здобула два «срібла» за підсумками командного заліку на діапазонах 3,5 МГц та 144 МГц.

Легка атлетика

Представниця Бахмутської громади Вікторія Ткачук 30 серпня стала срібною призеркою Континентального турніру з легкої атлетики в італійському місті Роверето, гідно виступивши на своїй коронній дистанції – біг на 400 м з бар’єрами.

Дзюдо

На міжнародному турнірі з дзюдо серед молоді до 21 року, що пройшов 3-4 вересня в румунському місті Констанца, нагороди здобули дві спортсменки з Лиманської громади. Альона Незнаєва стала переможницею у ваговій категорії до 63 кг, Вікторія Сотник – бронзовою призеркою у ваговій категорії до 57 кг.

Сумо

Представники Бахмутської громади вибороли 7 медалей (3 золоті, 2 срібні та 2 бронзові) на чемпіонаті Європи з сумо, який відбувся 2-4 вересня в польському місті Кротошин.

Олександр Вересюк став переможцем за підсумками особистих змагань серед дорослих у ваговій категорії понад 115 кг, а також посів друге місце в абсолютній чоловічій ваговій категорії. Окрім цього, Вересюк та Костянтин Коробко в складі збірної України стали володарями «золота» у командній першості. 

Єлизавета Моренко виборола дві бронзові нагороди в індивідуальних змаганнях – у абсолютній ваговій категорії серед молоді до 21 року та до 23 років, і отримала «срібло» в складі жіночої команди України до 21 року.

За матеріалами Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Інші новини за темою