портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

384 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, 13 із них - минулого тижня

Опубліковано 07 липня 2023 року, 16:16

384 нагороди здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 13 – минулого тижня. У річній скарбничці області: 162 золотих, 114 срібних,   108 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 130 нагород, неолімпійці – 214, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 40, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Протягом тижня з 26 червня по 2 липня поточного року представники Донеччини вибороли 13 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 7 золотих, 2 срібні та 4 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у восьми видах спорту.

 Боротьба вільна

Чемпіонкою Європи на змаганнях з вільної боротьби серед юніорок до 20 років, які пройшли з 28 по 30 червня в Сантьяго де Компостела (Іспанія), стала Марія Єфремова з міста Бахмут. Учениця Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки відзначилася «золотом» у ваговій категорії 53 кг.

Боротьба греко-римська

На змаганнях чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед юніорів до 20 років, що відбувся з 26 по 28 червня в Сантьяго де Компостела (Іспанія), дві медалі здобули спортсмени-інструктори Донецької обласної штатної команди резервного спорту, представники Школи вищої спортивної майстерності регіону. Марко Волошин зі Слов’янська виборов «срібло» у ваговій категорії 55 кг, Владислав Луб із Краматорська – «бронзу» в категорії 97 кг.

Плавання

Маріуполець Данило Чобанян на літньому чемпіонаті Чехії з плавання, що пройшов з 29 червня по 2 липня в Празі, здобув дві нагороди у чоловічій відкритій віковій групі в запливах вільним стилем: «золото» на дистанції 1500 метрів та «бронзу» на дистанції 800 метрів. Він є спортсменом-інструктором Донецької обласної штатної команди резервного спорту, вихованцем Обласної ДЮСШ з плавання та синхронного плавання ДОО ФСТ «Україна», представником Школи вищої спортивної майстерності Донецької області.

Пляжна боротьба

Спортсменка з Бахмута Христина Литка виграла змагання у ваговій категорії 40 кг серед кадетів (спортсменок до 17 років) на чемпіонаті Європи з пляжної боротьби, місцем проведення якого з 28 по 29 червня стало французьке місто Сен-Лоран-дю-Вар.

Пляжний футбол

Представниця міста Бахмут Марія Тихонова здобула срібну медаль у складі жіночої збірної України з пляжного футболу на змаганнях у рамках III Європейських ігор, що відбулися з 27 червня по 1 липня в польському місті Тарнув.

Радіоспорт

Спортсменка ОДЮСШ для дітей Орина Іванько з міста Лиман на чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків та дівчат, що з 26 по 29 червня прийняв Варослод (Угорщина), була володаркою двох нагород в командних змаганнях у класичних дистанціях – «золота» на діапазоні 144 МГц та «бронзи» на діапазоні 3,5 МГц.

 Скелелазіння

Скелелазка Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та представниця міста Краматорськ Ксенія Горєлова стала бронзовою призеркою у виді «швидкість» у віковій групі «A» на етапі молодіжного Кубку Європи, що відбувся з 30 червня по 2 липня в Імсті (Австрія).

Черліденг

На чемпіонаті Європи з черліденгу серед дорослих, юніорів і юнаків, який пройшов з 30 червня по 2 липня в італійській Вероні, переможними виступами у віковій категорії юніори відзначилися три спортсмени з міста Покровськ. Данило Шумейко та Вікторія Губа здобули золоті медалі в програмі «хіп-хоп дует», Софія Парубова – у складі джаз команди України.

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації