портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

397 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку року, із них 13 – минулого тижня

Опубліковано 13 липня 2023 року, 07:40 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

397 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 13 – минулого тижня. У річній скарбничці області: 167 золотих,   118 срібних, 112 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 142 нагороди, неолімпійці – 215, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 40, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Протягом тижня з 3 по 9 липня поточного року представники Донеччини вибороли 13 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 5 золотих, 4 срібні та 4 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у шести видах спорту.

 Вітрильний спорт

З 1 по 4 липня в німецькому місті Вернемюнде пройшов етап Кубку Європи з вітрильного спорту. У класі ILCA 6 чемпіоном серед юніорів і віцечемпіоном серед дорослих став маріуполець Богдан Рухлін – представник обласної Школи вищої спортивної майстерності. 

 Дзюдо

З 8 по 9 липня в місті Пакш (Угорщина) відбувся юніорський Кубок Європи з дзюдо U21. Бронзову медаль у ваговій категорії 52 кг виборола Меланія Водянна з Дружківки, яка представляє ШВСМ.

Легка атлетика

Успішно виступили представниці відділення легкої атлетики ШВСМ на престижних міжнародних змаганнях зі стрибків у висоту. На двох турнірах тріумфувала Юлія Чумаченко: 5 липня – в фінському Йоенсуу з результатом 1,85 м, а 7 липня – у французькому Соттвіль-ле-Руан, зі своїм кращим результатом сезону 1,92 м. 8 липня спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту Марина Ковтунова стрибнула на 1,84 м в бельгійському Корткейку і стала срібною призеркою, покращивши персональний рекорд. 

Триатлон

З 8 по 9 липня в місті Бяла пройшов чемпіонат Болгарії з триатлону за програмою акватлон, де 5 нагород здобули вихованці обласної ШВСМ та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки. Чемпіоном серед кадетів став Захар Цівковський. Віцечемпіон серед чоловіків – Іван Шевченко, а серед юніорів – Іван Ткаченко. Бронзові призери – Олександр Потрубач серед юнаків і Кіра Агафонова серед юніорок. 

Тхеквондо (ВТФ)

З 8 по 9 липня в турецькому місті Анкара відбувся міжнародний рейтинговий турнір серії G-2 «Turkish Open» з тхеквондо (ВТФ). Бронзову медаль у ваговій категорії 87 кг виборов Артем Гарбар, представник Дружківки і ШВСМ. 

 Карате WKF

8 липня в місті Екернферде (Німеччина) пройшов міжнародний турнір з карате WKF «SPROTTENWETTKAMPF 2023». Крістіна Шевченко з Краматорська стала чемпіонкою в розділі «індівідуальне куміте» (female cadets A U14 -52/+52 кг).

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації