портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

442 нагороди здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку року, 13 із них – минулого тижня

Опубліковано 02 серпня 2023 року, 11:00 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

442 нагороди здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 13 – минулого тижня. У річній скарбничці області: 179 золотих, 138 срібних,   125 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 170 нагород, неолімпійці – 231, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 41, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Протягом тижня з 24 по 30 липня поточного року представники Донеччини вибороли 13 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 3 золоті, 6 срібних та 4 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у п’яти видах спорту.

Бокс

На юніорському чемпіонаті Європи з боксу, що відбувся з 19 по 31 липня в румунському Плоєшті, учениця Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Єлизавета Безверхня з Костянтинівки стала бронзовою призеркою у ваговій категорії 75 кг.

Боротьба греко-римська

Спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту, вихованець Школи вищої спортивної майстерності Владислав Євтушенко з Краматорська здобув «бронзу» на змаганнях з греко-римської боротьби пам’яті Владислава Питлясинського, які пройшли 26-27 липня в польській столиці Варшаві.

Важка атлетика

На чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді, що триває з 26 липня по 3 серпня в столиці Румунії Бухаресті, представниця ШВСМ Донеччини та міста Дружківки Ольга Івженко виборола три срібні медалі у ваговій категорії 59 кг за підсумками змагань юніорок до 20 років: у вправах ривок, поштовх і в сумі двоборства.

Велоспорт

Спортсмен ШВСМ Донецької області та представник Дружківки Максим Васильєв став другим у індивідуальній гонці на міжнародних змаганнях з велоспорту на шосе «Tour of Heilongjiang», які 26 липня прийняв Китай.

Ще одна велосипедистка ШВСМ регіону, представниця Лиману Валерія Кононенко виграла міжнародний триденний турнір класу 2.2 «Princess Anna Vasa Tour» та окремо його третій етап – індивідуальну гонку на час на 14 км. Місцем проведення змагань з 28 по 30 липня було польське місто Голюб-Добжинь.

Триатлон

На ІІІ Міжнародному турнірі «Купа Русе» з триатлону, що передбачав подолання дистанцій з плавання, велогонки та бігу, вихованці Школи вищої спортивної майстерності регіону та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки вибороли 5 медалей. Іван Ткаченко виграв змагання серед юніорів, «срібло» серед юніорок здобула Кіра Агафонова. Другим серед чоловіків став Іван Шевченко. Захар Цівковський серед кадетів показав третій час. Олександр Потрубач у категорії юнаки виборов бронзову нагороду. Спортсмени представляють місто Слов’янськ. Старти пройшли 29-30 липня в болгарському місті Русе.

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації