портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

520 нагород здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2022 року, із них 34 – минулого тижня

Опубліковано 24 листопада 2022 року, 18:07

У річній скарбничці області:

252 золотих,
168 срібних,
100 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 257 нагород, неолімпійці – 204, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 59.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом тижня з 14 по 20 листопада поточного року представники Донеччини вибороли 34 нагороди на міжнародних змаганнях, з яких 13 золотих, 12 срібних та 9 бронзових. Визначні результати атлети показали в шести видах спорту.

Пауерліфтинг

На чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед чоловіків і жінок, що відбувся з 14 по 19 листопада в данському місті Віборг, медалями відзначився кожен із восьми спортсменів Донецької області в складі збірної команди України. Загалом у їх активі – 26 нагород (9 золотих, 11 срібних, 6 бронзових), із яких 3 золоті, 3 срібні та 2 бронзові за сумою триборства.

У ваговій категорії до 120 кг всьоме поспіль «золото» світової першості виборов Олексій Бичков з Краматорська. Ще один краматорчанин Андрій Шевченко в надважкій категорії понад 120 кг звання чемпіона світу серед дорослих здобув уперше. Яскравий виступ у ваговій категорії до 93 кг продемонстрував Костянтин Мусієнко з Дружківки, який окрім «золота» підкорив два світових рекорди серед чоловіків – у сумі триборства (1064 кг) та у вправі жим лежачи (351,5 кг).

Срібними призерами за сумою триборства стали: у категорії 93 кг – представник Краматорська Володимир Рисєв, до 105 кг – представник Нікольської громади Олександр Рубець, до 52 кг – представниця Дружківки Анастасія Дерев’янко.

Бронзові призери за сумою триборства: у категорії до 84 кг – Дар’я Русаненко з Дружківки, у категорії понад 84 кг – представниця Краматорська Валентина Загоруйко. Відзначимо, що Дар’я Русаненко в присіданнях встановила новий рекорд світу серед жінок, який тепер становить 275,5 кг.

Дзюдо

«Золото» Кубку Європи з дзюдо серед кадетів, місцем проведення якого 19-20 листопада було угорське місто Дьйор, у ваговій категорії 63 кг виборола спортсменка зі Слов’янська Ганна Зайцева. Дівчина у п’яти сутичках відзначилася блискучими достроковими перемогами, виконавши норматив майстра спорту України.

Спортивні танці

На чемпіонаті Європи зі спортивних танців, що відбувся з 18 по 21 листопада в місті Бялка-Татшанська (Польща), спортсмени з Мирнограду Донецької області здобули дві золоті медалі. Михайло Іваненко та Поліна Рисай стали кращими у європейській програмі в категорії «Про-Ам».

Стрибки у воду

Перемогу на відкритому чемпіонаті Норвегії зі стрибків у воду, який пройшов 18-20 листопада в Бергені, виборола Олександра Левицька з міста Маріуполь. Спортсменка піднялася на першу сходинку п’єдесталу пошани за підсумками індивідуальних змагань у стрибках з 10-метрової вишки.

Бодібілдинг

Катерина Миронюк із Маріуполя стала срібною призеркою в дисципліні фіт-модель у ростовій категорії +172 см на міжнародному турнірі з бодібілдингу «IFBB Mr. & Mrs. World», що відбувся 17-19 листопада в місті Ель-Фуджайра (Об’єднані Арабські Емірати).

Кікбоксинг WAKO

Трьома бронзовими нагородами відзначилися спортсмени Донеччини на чемпіонаті Європи з кікбоксингу WAKO серед дорослих, який з 11 по 20 листопада прийняла турецька Анталія. У розділі фул-контакт призерами стали: Микита Курдюков з міста Авдіївка – у ваговій категорії до 51 кг, Данило Стрілець із міста Курахове – у категорії до 54 кг, Данило Проломов з Курахового – у категорії до 60 кг.

Інші новини за темою