портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

575 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку року, 6 із них – минулого тижня

Опубліковано 28 вересня 2023 року, 07:45

575 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 6 – минулого тижня. У річній скарбничці області: 247 золотих, 176 срібних, 152 бронзові медалі. Про це повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Олімпійці вибороли 212 нагород, неолімпійці – 281, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Протягом тижня з 18 по 24 вересня поточного року представники Донеччини вибороли 6 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 3 золотих, 2 срібних та 1 бронзова. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в трьох видах спорту.

Вітрильний спорт

На відкритому чемпіонаті Швейцарії з вітрильного спорту, що відбувся з 21 по 24 вересня в Еставає, дві медалі здобули представники Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та міста Маріуполь. У класі яхт ILCA7 Іван Жукалін відзначився «золотом». Срібним призером у класі ILCA4 став Семен Сокол.

Легка атлетика

Дві нагороди Варшавського марафону, який пройшов у столиці Польщі 24 вересня, вибороли представники Школи вищої спортивної майстерності Донеччини та міста Дружківка. Микола Мевша фінішував другим серед чоловіків, Марина Немченко показала третій час серед жінок.

Скелелазіння

На заключному етапі молодіжного Кубку Європи зі скелелазіння 2023 року, що 24 вересня прийняв німецький Гамбург, тріумфально виступила Ксенія Горєлова – представниця Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та міста Краматорськ. У виді швидкість вона виборола «золото» як в рамках зазначених змагань, так і за підсумками всіх етапів Кубку Європи поточного сезону.