портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

589 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 14 – за два минулих тижні

Опубліковано 12 жовтня 2023 року, 18:30 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

589 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 14 – за два минулих тижні. У річній скарбничці області: 254 золотих, 180 срібних, 155 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 214 нагород, неолімпійці – 293, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом двох минулих тижнів, з 25 вересня по 8 жовтня поточного року, представники Донеччини вибороли 14 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 7 золотих, 4 срібні та 3 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в п’яти видах спорту.

Пляжний футбол

Переможницею Кубку чемпіонів світу з пляжного футболу, що відбувся з 26 вересня по 1 жовтня в італійському Альгеро, у складі української команди «Мрія-2006» стала Марія Тихонова – уродженка Костянтинівки, яка представляє на змаганнях місто Бахмут.

Спортивні танці

На Кубку світу зі спортивних танців, що 22-25 вересня прийняла польська Бялка Татшанська, золоті нагороди в європейській програмі та «срібло» у латиноамериканській здобули Іван Мовчан та Марія Солоненко, вихованці ДЮСШ Мирноградської міської ради.

Сумо

5 медалей виявилося в активі представників Донецької області та міста Бахмут на чемпіонаті світу з сумо, що відбувся з 5 по 9 жовтня в японській столиці Токіо. Олександр Вересюк став кращим у абсолютній ваговій категорії серед дорослих та зробив свій внесок у здобуття українськими сумоїстами «срібла» чоловічих командних змагань. Єлизавета Моренко допомогла збірній України вибороти «золото» у жіночому командному турнірі. Софія Рудковська відзначилася двома бронзовими медалями серед юніорів до 18 років – у особистому заліку в категорії 75 кг та в командних змаганнях.

Традиційне карате

На чемпіонаті Європи з традиційного карате, який пройшов з 6 по 8 жовтня в італійському Ріміні, спортсмени Донеччини з міста Костянтинівка здобули 2 медалі. Олександр Пеняшкін у командному куміте серед чоловіків відзначився «сріблом». Бронзовою призеркою в командному куміте серед жінок стала Наталія Пеняшкіна. 

Тхеквондо (ВТФ)

За підсумками міжнародних рейтингових змагань з тхеквондо (ВТФ) класу G-1 «Riga Open 2023», що столиця Латвії прийняла 7-8 жовтня, дві золоті медалі вибороли вихованці Школи вищої спортивної майстерності Донецької області з міста Дружківка. Андрій Гарбар став кращим у ваговій категорії понад 87 кг, Артем Гарбар – у категорії до 87 кг.

За інформацією департаменту фізичної культури та спорту облдержадміністрації