портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

59 гуманітарних штабів у 15 областях України надають допомогу евакуйованим мешканцям Донеччини

Опубліковано 14 квітня 2023 року, 10:10

Евакуйовані з Донеччини цивільні мешканці, потрапивши в нові умови не залишаються без підтримки. Вимушено переміщеним особам, що через російську агресію опинились в різних куточках країни, допомагає не тільки держава, опікуватись вирішенням їх проблем продовжують і обласна влада, і рідні територіальні громади.

- З метою надання допомоги нашому евакуйованому населенню облдержадміністрацією, районними військовими адміністраціями та територіальними громадами в 15 областях України розмішені та вже працюють 59 гуманітарних штабів (хабів) - повідомила на брифінгу заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. - В цих штабах евакуйовані мешканці Донецької області мають можливість отримати психологічну підтримку, консультації, соціальний супровід, а також інші види допомоги.

В гуманітарних штабах постійно працюють над урізноманітненням заходів, шукають нові форми роботи. Дуже багато уваги приділяється, звичайно, роботі з дітьми. Так, наприклад, в ці дні, до свята Великодня проводиться величезна кількість заходів, відбуваються різні майстер-класи, локації, активності, де дітям розповідають про історію свята, традиції.

Юлія Костюніна також звернулась з закликом до евакуйованих мешканців Донеччини, дітей та дорослих, долучатись до заходів, які проводять у гуманітарних штабах.