портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

6 липня 2014 року – звільнення Бахмута від російської окупації

Опубліковано 06 липня 2022 року, 08:32

12 квітня 2014 року будівлю Артемівської (нині - Бахмутської) міської ради було захоплено російськими окупаційними військами та піднято прапор так званої «днр».

Бахмут (на той час – Артемівськ) був стратегічно важливим пунктом через наявність там складу центру забезпечення бронетанковим озброєнням і технікою, а також бази зберігання стрілецької зброї неподалік у селі Парасковіївка. Російські військові не змогли захопити склади зі зброєю. Починаючи з 24 квітня, терористи 5 разів атакували склади, застосовуючи танки і міномети. Усі спроби заволодіти військовим майном були відбиті українськими військовими.

Вночі 4 липня на штурм штабу російських окупантів в місті Бахмут, які розташувались у будівлі міської прокуратури, прибули бійці батальйону МВС «Артемівськ» та 95-ї окремої аеромобільної бригади. Було захоплено штаб російських найманців, який розташовувався у будівлі місцевої прокуратури. За деякий час штаб було захоплено. Російські війська почали відходити від міста у бік Попасної.

6 липня 2014 року бійці батальйону спеціального призначення увійшли в місто та підняли Державний Прапор України. Активну участь у звільненні Бахмуту брали 95-а, 79-а, 80-а окремі аеромобільні бригади, батальйони МВС «Артемівськ» та «Донбас», а також 3-й полк спецпризначенців.

13 лютого 2015 року російська армія обстріляла мікрорайон «Східний» у місті Бахмуті.

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України російська армія здійснює постійні ракетні обстріли міста Бахмут. Лінія бойових зіткнень щодня стаж ближче до міста.

Місто згуртоване й готове надати відсіч російському агресору.