портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

672 міжнародні нагороди здобули спортсмени Донецької області з початку 2023 року, із них 64 – за два минулих тижні

Опубліковано 02 листопада 2023 року, 09:35 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

У річній скарбничці області:

289 золотих,
204 срібних,
179 бронзових медалей.

Олімпійці вибороли 218 нагород, неолімпійці – 372, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Дякуємо атлетам, тренерам, лікарям – усім, хто продовжує тримати спортивний фронт! Цінуємо кожну медаль, здобуту для України!

Протягом двох минулих тижнів, з 16 по 29 жовтня поточного року, представники Донеччини вибороли 64 нагороди на міжнародних змаганнях, з яких 29 золотих, 17 срібних та 18 бронзових. Визначні результати за кордоном наші атлети показали у восьми видах спорту.

Дзюдо

На Кубку Європи з дзюдо серед кадетів, що пройшов 21-22 жовтня в латвійській столиці Ризі, «бронзу» у ваговій категорії до 57 кг здобула Вікторія Сотник – спортсменка Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, представниця міста Слов’янськ.

Карате

Каратистка з Краматорська Крістіна Шевченко стала бронзовою призеркою в індивідуальному куміте серед дівчат 12-13 років на турнірі «Kaizen Danish Open 2023», який відбувся 29 жовтня в місті Кольдінг (Данія).

Кікбоксинг ВТКА

9 медалей поповнили скарбничку Донеччини за підсумками виступу спортсменів з міста Мирноград на чемпіонаті світу з кікбоксингу ВТКА 2023 року, що пройшов з 26 по 29 жовтня в Італії.

Анастасія Вечеря стала першою у розділах лайт-контакт, кік-лайт, К1-лайт у ваговій категорії 65 кг. Ілля Боровіков переміг у розділах К1, лайт-контакт, кік-лайт у категорії 29 кг. Михайло Коваленко виборов «золото» в К1 і «бронзу» в кік-лайт у категорії 32 кг. Євген Андрусенко був другим у розділі лайт-контакт у ваговій категорії до 94 кг.

Регбіліг

На турнірі з регбіліг «Unity Cup», який пройшов 28-29 жовтня у Афінах (Греція), перемогу здобула збірна України, до складу якої увійшли два спортсмени Донецької області: представник Покровська Ігор Юркін та представник Селидового Євген Чечета.

Cпортивна аеробіка

Спортсмени Донецької області відзначилися успішним виступом на міжнародному турнірі зі спортивної аеробіки – XV Aerobic Gymnastics Competition «Kohtla-Järve Open Cup 2023», що відбувся з 27 по 30 жовтня в естонському місті Кохтла-Ярве.

Володарями нагород стали: представники Курахівської міської громади Ганна Базунова, Маргарита Арутюнова, Діана Коршун, Поліна Бірюкова, Максим Куцев, Катерина Передрій, Анастасія Передрій, Ірина Лащівська; спортсмени Мирноградської міської громади Каміла Харченко, Аліна Васюніна, Поліна Ковальова, Уляна Матюшкіна, Марія Мельник, Софія Кубрак, Ізабель Джока, Анастасія Овсяннікова, Дмитро Бохан, Вероніка Смоленська, а також представниця Селидівської міської громади Єва Сметаніна.

Сумо

У рамках Всесвітніх ігор єдиноборств 2023 року на змаганнях з сумо, що прийняло 21-22 жовтня місто Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), три срібні медалі вибороли представники міста Бахмут. Олександр Вересюк відзначився нагородами у ваговій категорії +115 кг та абсолютній ваговій категорії серед чоловіків. Єлизавета Моренко стала другою в жіночій абсолютній ваговій категорії.

Тхеквондо (ВТФ)

Вихованець Школи вищої спортивної майстерності Донецької області з міста Дружківка Артем Гарбар переміг у ваговій категорії до 87 кг на міжнародному рейтинговому турнірі з тхеквондо (ВТФ) класу G1 «Dracula Open 2023», що відбувся 27-29 жовтня в румунській столиці Бухаресті.

Шашки

На етапі Кубку світу з шашок «чекерс», який пройшов З 28 по 30 жовтня в місті Нейс (Ірландія), срібною призеркою стала представниця Краматорська Надія Чижевська.

Інші новини за темою