портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

80-річчя звільнення Донеччини від нацистських загарбників нагадало про силу єднання і волі українського народу

Опубліковано 08 вересня 2023 року, 20:21 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

8 вересня 2023 року управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Державним архівом Донецької області для молоді Донеччини було проведено лекцію до 80-ї річниці звільнення Донеччини від нацистських загарбників.

Звільнення Донецької області від нацистських загарбників - важлива подія в історії України та Другої світової війни. Вона є символом визволення та спільного опору людей проти нацистського панування.

Нацистська Німеччина надавала утриманню Луганської та Донецької областей велике значення. Цей індустріальний район відгравав важливу роль у військовій економіці Третього рейху.

Гітлер на одній із нарад у серпні 1943 року заявив: «Виключно важливо Донецький басейн утримувати в наших руках, і водночас все, що не є настійно необхідним в Сталінській області (нині – Донецька область), знищити, з тим щоб, якщо за певних умов доведеться вимушено відійти, позбавити противника важливих економічних позицій».

Сьогодні на нашій землі знову війна, але тепер не німецькі загарбники, а російські прийшли нас «визволяти». Знову гинуть наші солдати, мирні мешканці, відбувається знищення міст і сіл, відбирається у дітей майбутнє. Змінились прапори загарбників, але не змінилась хижа сутність і їхнє бажання сіяти навколо горе і хаос.

Маємо пам'ятати героїв тих подій і прагнути залишити у спадок мир і гідність для майбутніх поколінь. Нехай 80-річчя звільнення Донецької області стане нагадуванням про силу єднання і волі українського народу.