портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Адаптація до нових реалій: психологічна підтримка для внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 09 травня 2024 року, 16:05 , Донецький обласний центр зайнятості

Війна змусила мешканців Донецької області шукати прихисток у більш безпечних регіонах. Це призвело до значних змін у їхньому житті, з якими нелегко впоратися самостійно. Тому переселенці потребують всебічної допомоги в адаптації до нових життєвих обставин.

Донецька обласна служба зайнятості продовжує роботу щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб. Так, 9 травня відбувся онлайн-захід під назвою «Пристосування до змін. Стратегія адаптації». До вебінару долучився фаховий психолог Центру психічного здоров’я Національного університету «Києво-Могилянської академії» Олександра Бурлаченко.

Під час тренінгу учасники отримали дієві поради, які допоможуть їм швидше та ефективніше адаптуватися до нових реалій. Разом з психологом вони виконували інтерактивні та практичні вправи, спрямовані на розвиток навичок самоаналізу та самоконтролю.

Примітка: захід пройшов в рамках Меморандуму про співпрацю між Донецьким обласним центром зайнятості та Центром психічного здоров’я Національного університету «Києво-Могилянської академії».