портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Адвокація, психологія та протидія вигоранню на робочому місці: молодіжних працівників Донеччини навчають першої психологічної допомоги

Опубліковано 23 квітня 2024 року, 10:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр продовжує роботу для молоді разом з молоддю.

Головна мета центру - впровадження молодіжної роботи на рівні області для молоді та молодіжних працівників та сприяння їх всебічному розвитку.

У межах роботи центру реалізуються різноманітні проєкти:

Для молодіжних працівників Донецької області проходить проєкт “Когорта”, який включає онлайн-тренінги з тем прав людини, розвитку критичного, креативного мислення та психології.

У межах курсу навчання протидії вигорання у молодіжній роботі саме зараз проходять онлайн-тренінги з теми першої психологічної допомоги.

На зустрічах учасники та учасниці ознайомлюються з основами першої психологічної допомоги:

що це — перша психологічна допомога;

як підготуватися до надання допомоги;

хто та в яких умовах має право її надавати;

чи потрібно для цього освіта психолога.

 Приєднатися до “Когорти” можна за посиланням https://forms.gle/E6U3fEQmeGfv5rKr9

В межах обласного проєкту для молоді «Своя освіта» проходять щотижневі онлайн-тренінги для молоді з тем прав людини, психології, профорієнтації та розвитку емоційного інтелекту. Під час зустрічей молодь вивчає основні прояви та складові емоцій, вчиться виражати свої емоції та розпізнавати емоції інших людей.

Наступний онлайн-тренінг для молодих людей відбудеться 3 травня о 16.00 за темою «Депресія, ПТСР, панічні атаки, що це та що з ними робити?», реєстрація за посиланням https://forms.gle/eeuJZ2CZAa

Працівники центру стали призерами у грантовій програмі "Я — твій Хібукі" та отримали можливість впровадити травмоорієнтований підхід у роботі з молоддю ВПО. Методика направлена на психологічну підтримку внутрішньо переміщених дітей та молоді з Донеччини, які зараз знаходяться у місті Вінниця. Найближчим часом молодь з Донеччини у Вінниці зможе долучитися до заходів за методикою і сприяти своєму психологічному відновленню.

Ми не тільки навчаємо, а й ще навчаємося самі. Так, ми опанували спеціалізований курс з теми «Адвокація молодіжної політики в громаді» . Уже заплановані заходи з теми для провайдерів молодіжної роботи Донецької області.

Молодіжні працівники та молодіжні організації Донецької області не зупиняються у своїй роботі, щоденно адаптують, поширюють та збагачують її новими ідеями й знаходять підтримку Донецької обласної адміністрації та міжнародних партнерів.

Стежте за ДОДМЦ на офіційних сторінках https://www.facebook.com/KramatorskDODMC

https://www.instagram.com/dod_mc/