портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Аграрії Донеччини отримають субсидії з приводу кожного гектару оброблених земель на територіях активних бойових дій

Опубліковано 13 вересня 2024 року, 12:49 , Департамент агропромислового комплексу та земельних відносин

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Ключки відбулося організаційне засідання обласної комісії з прийняття рішень щодо виплати сільськогосподарським товаровиробникам бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

У засіданні обласної комісії взяли участь голови райдержадміністрацій, представники департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації, Головного управління статистики у Донецькій області, а також представники контролюючих та правоохоронних органів.

Аграрії Донеччини мають до 25 вересня подати заявку до Державного аграрного реєстру, щоб отримати субсидію із розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних під урожай 2024 року. 

На території можливих бойових дій аграрії області мають можливість отримати 1000 гривень на 1 га, а на території активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси - 2000 гривень на 1 га.

У своїй роботі обласна комісія керується Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2024 р. № 938).