портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Донецькій області фіксують загибель частини посівів сільськогосподарських культур внаслідок заморозків

Опубліковано 15 травня 2024 року, 18:25

Про загибель посівів сільськогосподарських культур внаслідок заморозків, що відбулися на початку травня, подальші дії аграріїв та органів влади говорили сьогодні на робочій нараді під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойко за участю представників департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації, Головного управління ДСНС України в Донецькій області, Донецького регіонального центру з гідрометеорології, військових адміністрацій.

Крім негараздів воєнного часу, аграріїв області спіткала біда – заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі, призвели до загибелі та пошкодження озимих та ярих зернових культур, технічних культур, овочевих культур та плодово-ягідних насаджень.

Були розглянуті варіанти допомоги аграріям в цій скрутній ситуації за рахунок коштів держави, налагодження взаємодії з Мінагрополітики, представниками ДСНС України, військовими адміністраціями та аграріями.

Заступник очільника області акцентував увагу на необхідності скоординованих дій всіх причетних осіб до визначення обсягів втрат аграріїв та площ пересіву сільгоспкультур, проведення невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.