портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Апарат перевірки тестів на коронавірус незабаром прибуде на Донеччину

Опубліковано 23 березня 2020 року, 17:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Договір щодо закупівлі апарату перевірки тестів на коронавірус укладено, тому сьогодні чи завтра апарат буде в області у Слов’янську в Обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом. Про це під час щоденного брифінгу повідомив заступник начальника управління-начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Олександр Педенко.

«За останню добу в Україні зафіксовано 73 лабораторно підтверджених випадки коронавірусної інфекції, три випадки летальних, один пацієнт одужав і вже знаходиться вдома. На Донеччині це одиничний випадок. 7 пацієнтів очікують результатів аналізів. Захисні костюми у лікарнях області у достатній кількості на період об’явленого карантину», - повідомив він.

Директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Ігор Бойко закликав населення не боятися введення режиму надзвичайної ситуації.

«Єдина державна система цивільного захисту завжди працює в одному з чотирьох режимів – повсякденному, підвищеної готовності, надзвичайних ситуацій, надзвичайного стану. За минулий рік в Україні було оголошено 146 режимів того чи іншого рівня», - підкреслив Ігор Бойко.  

Начальник Краматорського прикордонного загону Анатолій Федорчук наголосив, що наразі відповідно до наказу Командувача ООС з 2 березня закритий пропуск в контрольних пунктах в’їзду-виїзду, здійснюється тільки пропуск гуманітарних місій ОБСЄ, ООН та Червоного Хреста. Інші громадяни КПВВ не перетинають. На даний час ситуація по КПВВ стабільна, загроз немає.

«У містах області працює 550 одиниць громадського транспорту, 231 одиниця комунального транспорту, 319 - приватного. Також міста відреагували спеціальними нерегулярними маршрутами – у Покровську задіяно 8 маршрутів, переважно перевозять медичних працівників. У Мирнограді задіяно 10 автобусів, щоб розвозити працівників медичних установ та комунальних закладів. Подібна ситуація по всій області», - сказав директор департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації Артем Литвинов.

Очільник області Павло Кириленко зазначив, що Донеччина готова до розвитку ситуації у зв’язку з коронавірусом. У керівництва області є чіткий покроковий план, щоб у разі збільшення випадків зараження, усі структури діяли злагоджено.