портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Армія відновлення": безробітні Черкаської громади допомагають людям та отримують роботу

Опубліковано 26 липня 2024 року, 13:46 , Донецький обласний центр зайнятості

Соціальна пральня – одна з найпопулярніших послуг серед вразливих верств населення та ВПО у Черкаській громаді Донецької області. Її обслуговуванням займаються безробітні, які працюють на суспільно корисних роботах.

26 липня установу відвідала в.о. директора Донецького обласного центру зайнятості Наталя Адамова. Вона ознайомилась з умовами роботи та поспілкувалася з учасниками «Армії відновлення».

Приймають та перуть речі у соціальній пральні — дві місцеві жительки та переселенка з Лиману, які працюють тут майже з дня відкриття у лютому цього року. Кажуть, що попит на послугу зростає, а робота приносить їм справжнє задоволення, бо відчувають, яку корисну справу вони роблять для людей. Також учасники суспільно корисних робіт підтримують у належному стані приміщення, в якому розташована пральня.

З керівництвом комунального підприємства були обговорені можливості збільшення кількості залучених до суспільно корисних робіт людей.

З моменту дії проєкту на виконання цих робіт в Донецькій області видано 18870 направлень, з них 9250 – цього року. За кількістю залучених громадян Донеччина утримує одну з лідируючих позицій серед інших областей України.

Учасники суспільно корисних робіт роблять вагомий внесок у забезпечення життєдіяльності місцевих громад. Найчастіше вони займаються відновленням пошкодженого майна, облаштуванням приміщень під укриття, вивантаженням та фасуванням гуманітарної допомоги, наданням допомоги населенню, насамперед людям з інвалідністю, громадянам похилого віку тощо.