портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Арт-терапія, майстер-клас, похід до театру: у «Культурному хабі Донеччина» тривають заходи для ВПО

Опубліковано 12 березня 2023 року, 17:45 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні 12 березня 2023 року, у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих з нашої області, організатором яких є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

На першому занятті дорослі відвідувачі з числа ВПО, які постраждали від бойових дій, зустрілися з психологом, який провів арт-терапію «Кавова акварель». Кава – не тільки незвичайний матеріал для малювання, а й екологічний продукт. Кавова техніка - це вже не новина, вона використовується як один з видів арт-терапії. Особливим є те, що приваблює у цьому мистецтві - запашний аромат кави. Ніяких фарб, тільки кава, фантазія та чудовий настрій!

На другому занятті організатори для дітей провели творчий майстер-клас з виготовлення об’ємної картини. Дуже важливо створювати щось своїми руками, часом тактильна мова сильніша за слова. Під час цього проєкту діти не тільки вчилися працювати в команді, розвивати творчу уяву, розпоряджатися ресурсами, але й відчули себе єдиною сім’єю: малеча разом малювала, ліпила, вирізала, клеїла та розповідала цікаві історії. Завдяки креативності та вмінням дітей картина вийшла неперевершена.

На третій зустрічі відбулося заняття з професійним художником Володимиром Ликовим, який провів навчання з авторської методики анімаційного малювання. Діти старанно та уважно слідкували за кожним етапом створення картини, а по завершенні побачили чудові результати своєї роботи.

Завершив сьогоднішній день похід гостей хабу до Київського національного академічного молодого театру на виставу «Гагарін і Барселона». Ця вистава реальних історій з життя, звичайних і незвичайних, смішних і жахливих, романтичних і навіть трохи фантастичних. Глядачі отримали багато позитивних емоцій, незабутніх вражень та щирих посмішок.

Взагалі сьогоднішніми заходами були охоплено понад 120 осіб із числа внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації