портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Аудитори Донеччини підбили підсумки роботи за січень-серпень 2024 року

Опубліковано 17 вересня 2024 року, 10:30

З початку 2024 року фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області провели 167 заходів державного фінансового контролю, зокрема 157 моніторингів та 3 перевірки закупівель, 5 ревізій та 2 аудити.

Аудиторами виявлено та задокументовано факти порушень та недоліків загалом на 1 млрд 839 млн гривень.

Завдяки вжитим заходам забезпечено відшкодування втрат ресурсів, усунення інших фінансових порушень на суму 55,4 млн грн, упереджено втрати ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій на суму 11,5 млн грн, попереджено та усунуто порушень законодавства у сфері закупівель на 1 млрд 70 млн гривень.

До Держфінмоніторингу надіслано чотири інформації щодо запобігання та протидії легалізації злочинних доходів на суму фінансових операцій 144,8 млн гривень.

За вчинені порушення законодавства про закупівлі та з фінансових питань до адміністративної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб, загальна сума накладених адміністративних стягнень становить 38,2 тис. гривень. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадові особи, відповідальні за порушення при проведенні закупівель.

На адресу 3 об’єктів контролю направлені попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Керівниками об’єктів контролю за результатами заходів державного фінансового контролю ухвалено 16 управлінських рішень.

Правоохоронними органами за переданими матеріалами ревізії зареєстровано 1 кримінальне провадження, матеріали 2 контрольних заходів долучено до наявних кримінальних проваджень.

Пресслужба Управління Східного офісу 

Держаудитслужби в Донецькій області