портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Аудитори Донеччини підсумували результати роботи за І квартал 2024 року

Опубліковано 15 квітня 2024 року, 18:58

Упродовж січня-березня фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області завершили 109 заходів державного фінансового контролю, охопили контролем 2,2 млрд грн коштів і майна.

Загалом виявили порушень та недоліків при використанні фінансових і матеріальних ресурсів на 1 млрд 79 млн грн, з яких переважна більшість (929,8 млн грн) припадає на сферу закупівель.

Завдяки здійсненій аудиторами роботі попереджено порушень законодавства у сфері закупівель у сумі 20,5 млн грн (відмінено торгів, розірвано договорів), забезпечено відшкодування втрат фінансових ресурсів на суму 2,2 млн грн, упереджено втрат фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінський дій на суму 1,8 млн гривень.

З метою забезпечення повного відшкодування виявлених втрат аудитори ініціювали пред’явлення 4 позовів до суду.

За недотримання законодавства 5 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 2 - до дисциплінарної. В одному випадку застосовано захід впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Керівниками об’єктів контролю за результатами заходів державного фінансового контролю ухвалено 9 управлінських рішень.

Правоохоронцям передано один матеріал одного заходу державного фінансового контролю, який долучено до наявного кримінального провадження.

До Держфінмоніторингу надіслано дві інформації щодо запобігання та протидії легалізації злочинних доходів на суму фінансових операцій 43,1 млн гривень.

Пресслужба Управління Східного офісу

Держаудитслужби в Донецькій області