портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Аудитори Донеччини у січні 2023 року виявили майже 325 млн грн порушень і ризикових операцій

Опубліковано 27 лютого 2023 року, 12:14

Упродовж січня 2023 року фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області провели загалом 5 заходів державного фінансового контролю, зокрема, 1 державний фінансовий аудит, 2 перевірки закупівель, 2 моніторинги закупівель.

За результатами державного фінансового аудиту та перевірок закупівель виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, і витрат, допущених через прийняття неефективних управлінських рішень, на суму 229 млн грн.

Виявлено факти неефективних управлінських рішень, ризикових операцій, що можуть призвести до втрат, на суму 85,8 млн грн, за результатами перевірок та моніторингів закупівель ‒ порушення законодавства у сфері закупівель на суму 9,7 млн грн.

Ужито заходів щодо відшкодування встановлених порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 345,4 тис. грн.

З метою належної оцінки дій посадових осіб об’єктів контролю до правоохоронних органів передано 1 матеріал перевірки закупівель, а також надіслано інформації про результати перевірки закупівель і державного фінансового аудиту.

За результатами зазначених контрольних заходів керівникам об’єктів контролю та їх органам управління надіслано 5 інформацій для прийняття управлінських рішень.

 

                                                                                              Пресслужба Управління Східного офісу

Держаудитслужби в Донецькій області