портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Аудитори Донеччини виявили 1,3 мільярда гривень порушень і ризикових операцій з початку року

Опубліковано 13 травня 2024 року, 16:38

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області за 4 місяці 2024 року провели 126 заходів державного фінансового контролю, за результатами яких задокументували порушень та недоліків на суму 1,3 млрд гривень. Також за зверненнями правоохоронних органів у рамках відкритих кримінальних проваджень державні аудитори як спеціалісти виявили порушень законодавства на суму 7,1 млн гривень.

Зусиллями аудиторів попереджено порушень законодавства у сфері закупівель у сумі 266,4 млн грн, відшкодовано втрат фінансових ресурсів на суму 2,2 млн гривень. Крім того, забезпечено усунення інших порушень фінансової дисципліни на суму 46,4 млн грн, упереджено втрат фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій на суму 1,8 млн гривень.

За вчинені порушення фінансової дисципліни та законодавства про закупівлі 7 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 2 - до дисциплінарної. В одному випадку застосовано захід впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Керівниками об’єктів контролю за результатами заходів державного фінансового контролю ухвалено 9 управлінських рішень.

З метою належної оцінки дій посадових осіб об’єкта контролю до правоохоронних органів передано 1 матеріал заходу державного фінансового контролю, який долучено до вже наявного кримінального провадження.

До Держфінмоніторингу надіслано дві інформації щодо запобігання та протидії легалізації злочинних доходів на суму фінансових операцій 43,1 млн гривень.


Пресслужба Управління Східного офісу

Держаудитслужби в Донецькій області