портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Безпечна праця - безпечне життя": фахівці служби зайнятості навчали, як уникнути пасток торгівлі людьми

Опубліковано 30 липня 2024 року, 09:34 , Донецький обласний центр зайнятості

Сьогодні, 30 липня, Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ОНН з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим та протидіяти торгівлі людьми.

В умовах воєнного стану, ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або закордон та шукають нову роботу.

Служба зайнятості проводить різноманітні заходи з інформування клієнтів про ризики потрапляння у ситуації торгівлі людьми та їх упередження. Так, учора, напередодні відзначення події, в кожному центрі зайнятості Донецької області були організовані зустрічі, консультації, семінари, тренінги, під час яких фахівці інформували громадян про проблему торгівлі людьми та способи захисту своїх прав, розповіли про ризики, пов'язані з пошуком роботи в Україні та за кордоном, надали рекомендації щодо безпечного працевлаштування, ознайомили з процедурою документального оформлення трудових відносин тощо.

До соціально-інформаційної акції "Безпечна праця - безпечне життя", яку організували фахівці Донецької обласної служби зайнятості, долучилися понад 300 шукачів роботи.

Важливо! Якщо вам стало відомо про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за такими номерами:

102 – поліція

1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

527 – Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

112 – служба екстреної допомоги в ЄС

0 800 213 103 – Контакт-центр системи безоплатної правової допомоги

0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 – Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 Національна дитяча гаряча лінія

1545 (обрати цифру 3) – Урядова консультаційна лінія з питань безпеки дітей в Інтернеті.

Долучайтеся до спільної боротьби з торгівлею людьми! Разом ми можемо зробити світ кращим!