портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Безпечне оздоровлення та відпочинок дітей – наша відповідальність

Опубліковано 27 червня 2018 року, 12:37

Безпека та якість надання оздоровчих та відпочинкових послуг дітям в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області – головний пріоритет реалізації державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку.

Триває  моніторинг готовності дитячих оздоровчих закладів щодо створення умов безпечного, якісного та змістовного оздоровлення дітей Донецької області відповідно до вимог чинного законодавства.

З цією метою в регіоні проводяться комплексні перевірки дитячих оздоровниць області членами обласної міжвідомчої комісії  з підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей Донецької області у 2018 році представниками Головних управлінь ДСНС України в Донецькій області,  Держпродспоживслужби України в Донецькій області, Держпраці у Донецькій області, департаменту охорони здоров'я, департаменту  сім'ї, молоді та спорту, департаменту освіти та науки облдержадміністрації, ДУ «Донецькій обласний лабораторний центр МОЗ України».

На цей час перевірено 18 дитячих оздоровчих закладів із 20, які планують прийняти дітей на оздоровлення та відпочинок поточного року. Акти прийомки дитячих оздоровчих закладів до функціонування підписані 15 із них. Перевірки тривають до 27 червня поточного року відповідно до графіків прийому дітей.

Необхідно зазначити, що підготовку до літнього сезону 2018 року було розпочато з вересня 2017 року – відповідно до доручень Кабінету Міністрів України, профільного комітету Верховної Ради України, Мінсоцполітики України та на виконання доручення заступника голови облдержадміністрації були проведенні комплексні обстеження дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з метою виявлення порушень  чинного законодавства в створенні безпечних умов перебування дітей в дитячих оздоровницях.

Матеріали перевірок були узагальнені та сформовані плани-завдання на 2018 рік. Головними питаннями комплексного обстеження були визначенні: відповідність чинному законодавству України з питань пожежної безпеки, санітарного законодавства, охорони життя та здоров'я дітей, змістовного та корисного відпочинку.

Треба зазначити відповідальність членів обласної міжвідомчої комісії, засновників (власників) та керівників дитячих закладів щодо виконання вимог чинного законодавства.

Позитивним результатом проведеної роботи треба визначити, що дитячі заклади оздоровлення та відпочинку області підготовлені якісно та на належному рівні, що є запорукою безпечного літа для дітей області.

Департамент сім'ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації