портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Безпека руху: на автодорогах Донеччини тривають роботи з ліквідації зимової слизькості

Опубліковано 03 грудня 2018 року, 15:42 , Служба автомобільних доріг у Донецькій області


На автодорогах загального користування державного значення (міжнародних, національних і територіальних) Донецької області  продовжуються роботи з ліквідації зимової слизькості, яка виникла внаслідок складних погодних умов першого грудня. Наразі покриття автодоріг – переважно сухе (місцями мокре). Зранку працюють 24 од. дорожньої спецтехніки (комбіновані дорожні машини та навантажувачі).

Довідково

Минулої суботи незначні опади спостерігалися по всій території Донеччини. Напередодні, у п’ятницю, температура повітря значно знизилася на півночі та північному заході регіону, насамперед, у Лиманському та Олександрівському районах. Суботній ранок приніс дощ зі снігом, місцями сніжною крупою. Найскладніша ситуація виникла на півдні області, де при мінусових показниках (до -4 °C) дощило. Загалом у суботу в ліквідації зимової слизькості було задіяно близько півсотні машин і механізмів всіх філій ДП «Донецький облавтодор».

Як вже повідомлялось, для роботи в осінньо-зимовий період підрядне підприємство ДП «Донецький облавтодор» готове залучити 144 од. спеціалізованої техніки. У разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі стихійними метеорологічними явищами (потужними зимовими циклонами та вируванням снігів), Служба автомобільних доріг у Донецькій області та облавтодор мають чіткий і скоординований план взаємодії з територіальними підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Національної поліції України.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області вкотре нагадує користувачам доріг, передусім водіям, які здійснюють вантажні перевезення, про необхідність перевірити транспортні засоби на наявність додаткового обладнання! Оснастити колеса транспорту протиковзаючими ланцюгами, а також мати на випадок потрапляння у снігові замети противідкатні упори, знаки аварійної зупинки, буксирувальний трос та необхідний набір запасних індивідуальних частин (ЗІП).

На фото: а/д Н-15 Запоріжжя – Донецьк, а/д Т-05-09 Велика Новосілка – Амвросіївка, а/д Т-05-18 Богатир – Велика Новосілка – Нікольське (у межах Великоновосілківського району); сфера відповідальності філії «Автодор № 1» ДП «Донецький облавтодор».