портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Безпекову ситуацію й шляхи розбудови Донеччини обговорили голова Донецької ОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні

Опубліковано 28 вересня 2021 року, 16:18

Безпекову ситуацію й шляхи розбудови Донеччини обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан –Леон Цуркану під час зустрічі у Краматорську сьогодні, 28 вересня.

Протягом останніх років Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні неодноразово відвідував Донецьку область та на власні очі бачив проблеми, з якими стикаються мешканці регіону.

Румунія надає суттєву допомогу Україні, зокрема, людям, які проживають у прифронтовій зоні на Донеччині.  Спільними зусиллями минулого року була проведена модернізація дитячого садка «Теремок» Миронівської селищної ради, Донеччина отримала гуманітарну допомогу від Румунії для психосоціальних центрів реабілітації дітей.  Наразі співпраця продовжується. Зараз опрацьовується можливість фінансування робіт з реконструкції ще двох закладів Донецької області, зокрема Святогірського госпіталю для ветеранів.

"Приємно спостерігати, як змінюється ситуація в області попри усі складнощі, які ви переживаєте", - таку оцінку Донеччині дав пан Посол.

Під час зустрічі йшлося й про протидію пандемії коронавірусу, безпекову ситуацію та можливі шляхи її розвитку.

Павло Кириленко наголосив, що розбудова інфраструктури, яка триває по всій країні та на Донеччині зокрема, не залишається поза увагою окупаційних сил, які докладають зусиль, щоб перешкодити людям відвідувати вільну частину Донеччини.

«Адже ситуація тут і в окупації - не до порівняння. Тому ми бачимо закриті КПВВ, перешкоди для молоді вступати до українських освітніх закладів тощо. Але ці цинічні дії окупантів все одно не можуть зупинити рівень невдоволення населення ситуацією, яка складається на окупованих територіях, і переконаний, що не зможе зупинити бажання людей повернутися під українські прапори», - зазначив очільник області.