портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бібліотекарі Донеччини навчаються психосоціальній підтримці відвідувачів

Опубліковано 29 липня 2024 року, 17:09 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Забезпечення комплексної психосоціальної підтримки громадян України є пріоритетним напрямом проєкту Міністерства культури та інформаційної політики України «Мистецтво допомагати» на 2024 рік.

З метою підвищення рівня обізнаності працівників бібліотек щодо ментального здоров’я, навичок самодопомоги та способів підтримки психоемоційного стану відвідувачів Донецька обласна бібліотека для дітей за підтримки Донецької облдержадміністрації провела онлайн-тренінг «Бібліотекар в ресурсі», до якого долучилося понад 80 бібліотечних фахівців. 

Спікерка заходу Лілія Апостолакі – консультант з військової психології, арттерапевтка, членкиня та модераторка Міжнародної асоціації психологів та тренерів-експертів - під час зустрічі ознайомила бібліотечних фахівців з вправами самодопомоги та психологічними техніками, що можна використовувати в роботі з користувачами бібліотек.

Переконані, що знання, отримані під час зустрічі, поглибили  компетентності працівників бібліотек регіону щодо використання окремих арттерапевтичних технік у своїй роботі.