портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бібліотеки Черкаської громади отримали книжки від мешканців Черкас

Опубліковано 14 березня 2024 року, 15:35

Реалізуючи державну Стратегію розвитку читання, облдержадміністрація підтримує розвиток бібліотечної справи на території області. 

Так, на початку року до бібліотек регіону надійшло 1908 примірників нових книг. Однак бібліотечна спільнота, не дивлячись на небезпечні умови роботи, для просування читацької культури в регіоні, організації альтернативного обслуговування продовжує шукати шляхи для поповнення книжкових фондів на заміну російськомовним, організовуючи різноманітні акції, беручи участь у проєктах та грантових програмах.

Саме з метою підвищення читацької активності, сталого розвитку бібліотечної системи представники відділу культури та туризму Черкаської селищної військової адміністрації та волонтер Микола Король започаткували акцію «З Черкас для Черкаської ТГ». 

Завдяки активним мешканцям Черкас селищна громада отримала понад 600 примірників україномовної літератури, яка стала справжнім скарбом і важливою частинкою бібліотечного фонду. 

Щиро дякуємо всім, хто долучається до збору книг: волонтерам, книговидавцям, підприємцям, організаціям та небайдужим громадянам.  Завдяки вам бібліотекам бути! Адже українська книга – це теж наша зброя, символ опору та нашої власної ідентичності!