портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Білі янголи» евакуювали із зони бойових дій дітей з опікунських родин

Опубліковано 11 квітня 2023 року, 10:29

З Лиману та села Закітне поліцейські евакуювали чотирьох дітей, які перебували під опікою. Опікуни неповнолітніх відмовилися виїжджати, тож дітлахів у супроводі психолога правоохоронці доставили до безпечного місця, звідки вони за допомогою волонтерів попрямували до Центру реабілітації дітей міста Богуслав, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Ще одна опікунська родина з Лимана – жінка з дівчинкою -  за допомогою поліції та волонтерів вирушила в Київську область. Дитина дуже раділа, що виїжджає з-під обстрілів.

Серед врятованих «білими янголами» - й мама з 11-річним сином і домашнім улюбленцем – рудим котом. Родина мешкала в селі Торське, але виїхала звідти через постійні атаки ворога. Тимчасовий прихисток знайшли у родичів у Лимані, проте й тут для дитини перебувати небезпечно. Тому сім’я знайшла порятунок у Кіровоградській області. 

Евакуювати людей з населених пунктів, розташованих на лінії фронту, дедалі стає важче. Обстріли не стихають, а поліцейські ризикують своїм життям, щоб врятувати тих, хто до останнього відмовляється покидати свої домівки.  Гаряча лінія евакуаційної групи "Білий Янгол" Лиманського напрямку - 066-56-16-102.