портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Білі янголи" евакуювали останню дитину з села Зарічне Лиманської громади

Опубліковано 15 вересня 2023 року, 10:44

9-річний Тимофій залишався єдиною дитиною, яка мешкала в селі. Всі інші неповнолітні були евакуйовані до безпечних регіонів. Хлопчик жив із бабусею у будинку, де через обстріли не залишилося жодного вікна. Поліцейські переконали жінку виїхати з онуком хоча б до Лиману, де підготували для них будинок, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Зарічне розташовано на межі Донеччини та Луганщини та останніми місяцями потерпає від постійних обстрілів росіян, які ведуть наступальні дії на цьому напрямку. Лишатися в селі небезпечно, тому поліцейські вмовляють місцевих мешканців виїхати до безпечного територій.

На евакуацію погодилася 77-річна жінка з онуком. Адже дитина перечікувала потужні прильоти в кімнаті, бо підвалу в оселі немає.

У визначений час екіпаж "Білий Янгол" із ювенальним поліцейським прибув за родиною. Тимофія із бабусею доставили до Лиману, де правоохоронці заздалегідь знайшли для них житло. Там у хлопчика буде своя кімната та навіть настільний футбол.

Наразі сім’я облаштовується на новому місці. Інспектор з ювенальної превенції організував умови для навчання дитини, а також взяв на контроль побутові проблеми родини.


Нагадаємо, в області щоденно триває евакуація цивільних мешканців Донеччини в більш безпечні регіони України.  Цей складний процес координує обласна адміністрація, до нього постійно залучаються представники місцевих органів влади, рятувальники, поліцейські та волонтери.