портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Білі янголи» евакуювали з Бахмута родину з малолітньою дитиною

Опубліковано 22 квітня 2023 року, 11:11

Наразі найзапекліші бої точаться за місто Бахмут. Проте в місті досі залишаються цивільні громадяни. Шляхів евакуації лишилося мало, всі вони прострілюються ворогом. Попри смертельну небезпеку, «білі янголи» при можливості продовжують евакуювати мешканців, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Цього разу з Бахмута вивезли малолітнього Назарчика з мамою та бабусею. Родина останні місяці мешкала у підвалі будинку, надвір майже не виходили. Хлопчик розповідає правоохоронцям, що йому було страшно під час обстрілів, від них він ховався то на кухні, то у ванній кімнаті. Під час вимушеного життя під землею другом дитини став їхній сусід Володимир, якого разом з дружиною також евакуювали з Бахмута. Родині дивом вдалося вижити, адже вони пережили не один страшний ворожий удар.

«Три рази мене Бог урятував, а четвертий – все, не чекаю. Було так, що я тільки забігла у підвал, як на тому місці, де я забирала сумку, утворилась велика вирва», - ділиться пережитим з поліцейськими жінка.

З села Калинівка Часовоярської громади «білі янголи» вивезли жінку та її сина, які попросили про евакуацію. На вулиці, де мешкала родина, багато будинків зруйновано. Один зі снарядів влучив у будинок навпроти. Оселя сім’ї також зазнала пошкоджень. Тому люди прийняли рішення виїхати з села.

Наразі всі евакуйовані перебувають у безпечному місці.