портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Благодійний фонд "Слов'янське серце" взяв участь у зустрічі жіночих правозахисних організацій у Відні

Опубліковано 30 травня 2023 року, 16:06 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Протягом тижня у Відні проходила зустріч жіночих правозахисних організацій, жінок-медіаторок з України з представниками та представницями OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe, представниками та представницями урядів Канади, США, Франції, Нідерландів, Японії, Норвегії тощо.

Координаторка напрямку GBV Катерина Ханєва мала можливість поділитися проблемами, з якими стикаються жінки, що проживають у регіонах та населених пунктах, наближених до зони ведення бойових дій. 

Під час виступу Катерина Ханєва Катерина зазначила, що багато жінок з України з різних причин не можуть відвідувати подібні платформи та розповідати про проблеми, з якими вони стикаються, а тому можливість для неї бути тут - це можливість для вас почути голоси багатьох жінок з різних вразливих груп, які мають свої виклики, потреби та активно працюють над тим, щоб зменшити страждання жінок та дівчат в Україні, знизити рівень стигми та дискримінації, збільшити залучення жінок до процесів прийняття рішень тощо. 

Основні напрямки, на яких вона зосередила увагу:

- Підтримка розвитку жіночих мереж та організацій, які працюють на місцях, особливо в небезпечних регіонах, розвиток ініціатив з розбудови їхньої спроможності та створення умов для того, щоб їхні потреби та потреби жінок і дівчат, з якими вони працюють, були представлені та почуті, а їхній досвід врахований при розробці проєктів та програм.

- Розриви, які виникають між баченням проектів донорськими організаціями та реальними потребами на місцях, часто через брак комунікації з різними жіночими групами, відсутність попереднього аналізу потреб та незалучення місцевих експерток до розробки чи планування проектів та програм, які будуть реалізовуватися. 

- Ми є свідками гострої нестачі значущого залучення жінок та відсутності міжсекторального підходу до розробки та розвитку проектів, у тому числі проектів та програм з реагування на надзвичайні ситуації.

Вона підкреслила важливість підтримки жіночих організацій, які працюють у цій сфері, підтримки програм, спрямованих на розвиток інклюзивних жіночих мереж, де кожна людина почувається в безпеці. Та посилення спроможності жіночих груп відстоювати важливі для них питання, залучення жінок до розробки проектів і програм як на національному, так і на міжнародному рівнях. 

Співпраця з певними країнами та міжнародними організаціями приносить свої результати. Це також частина спільних зусиль, спрямованих на те, щоб принести реальні зміни для людей, які стикаються з трагедією війни.

Благодійний фонд "Слов'янське серце" співпрацює з управлінням сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації у цьому напрямку.

За інформацією  управлінням сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації