портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Борчиня з Бахмута Катерина Зелених здобула «бронзу» чемпіонату світу U23

Опубліковано 23 жовтня 2022 року, 08:28

Одну з шести медалей жіночої збірної України на чемпіонаті світу з боротьби серед спортсменів до 23 років, що приймає іспанське місто Понтеведра з 17 по 23 жовтня, здобула Катерина Зелених із міста Бахмут.

Спортсменка Школи вищої спортивної майстерності Донеччини, випускниця Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки стала бронзовою призеркою у ваговій категорії до 65 кг, повідомляє Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Катерина провела чотири сутички, три з яких завершила достроково перемогами «на туше», поклавши суперниць на лопатки.

У кваліфікаційній зустрічі проти Емми Патрісії Брунтіл із США українка тріумфувала на 16-й секунді, у чвертьфіналі з француженкою Іріс Матільдою Тібо – на 13-й секунді. Лише півфінал, де Зелених протистояла чемпіонка світу серед жінок Міва Морікава з Японії, тривав два повних раунди. Нашій борчині вдалося повести в рахунку, виконавши вдалий захват, але за підсумками 6 хвилин вона все ж таки поступилася 2:6. У втішній сутичці за «бронзу» Катерина не залишила шансів Аслі Демір із Туреччини – суддя зупинив відлік часу на 29-й секунді.

Наставниками Зелених є заслужені тренери України Андрій та Максим Єфремови.

Фото – United World Wrestling

За матеріалами Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації