портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Борці Донеччини здобули «золото» і «бронзу» на Кубку світу в США

Опубліковано 13 грудня 2022 року, 18:08 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

10 та 11 грудня в американському Коралвілі відбулися змагання Кубку світу з боротьби вільної, що зібрали найсильніші команди планети.

Тріумфальним став виступ жіночої збірної України, яка вперше в історії турніру виграла «золото» – раніше це вдавалося тільки Японії, Китаю та США. У складі української команди Донеччину у ваговій категорії 65 кг гідно представила майстер спорту міжнародного класу з міста Бахмут Катерина Зелених – атлетка Школи вищої спортивної майстерності регіону, випускниця Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, тренерами якої є Андрій та Максим Єфремови.

Українки в другому раунді з блискучим рахунком 7:3 здолали опір команди Монголії. Впертим і непоступливим вийшло протистояння зі збірною Японії – рахунок 5:5 вийшов на користь наших борчинь завдяки більшій кількості набраних балів у сутичках. У фіналі спортсменки України в дуже емоційній запеклій боротьбі перемогли суперниць із Китаю – 6:4.

Ось імена володарок командного Кубку світу в США: Оксана Лівач (50 кг), Альбіна Рілля (53 кг), Аліна Грушина (55 кг), Юлія Ткач-Остапчук (57 кг), Ірина Бондар (59 кг), Ірина Коляденко (62 кг), Катерина Зелених (65 кг), Тетяна Сова-Ріжко (68 кг), Алла Белінська (72 кг), Анастасія Осняч-Шустова (76 кг).

Ще одну нагороду до скарбнички Донеччини та України за підсумками чоловічих змагань у Коралвілі додав заслужений майстер спорту Олександр Хоцянівський, який виступає у ваговій категорії 125 кг і представляє місто Маріуполь. Він здобув «бронзу» у складі збірної світу, що протистояла командам Японії, Ірану та Грузії.

Національна команда з боротьби дякує Збройним Силам України за неймовірну стійкість, що дозволяє спортсменам тренуватися та гідно захищати честь країни на світовій арені!

За матеріалами управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Інші новини за темою