портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бригади екстреної меддопомоги у Донецькій області здійснюють за добу 100 виїздів до хворих з COVID-19

Опубліковано 01 грудня 2020 року, 17:43

Бригади екстреної медичної допомоги у Донецькій області здійснюють за добу 100 виїздів до хворих з коронавірусною хворобою. Про це  директор  КНП «Донецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Ігор  Кіяшко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області 1 грудня.

Він зазначив, що «Донецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» є одним із основних закладів охорони здоров’я у боротьбі з коронавірусною хворобою.  

«Ви знаєте, що всі виклики, що надходять до центральної  оперативно-диспетчерської служби 103 і з приводу звичайних для нас захворювань, і з приводу коронавіруної  хвороби, всі приймаються, обробляються і за наявності показань виїжджає до кожного хворого бригада екстреної медичної допомоги.  За останній тиждень середньостатистичний показник нашого центру щодо виїздів до хворих  з коронавірусною хворобою  складає 100 на добу. Усім хворим надана адекватна медична допомога. У разі необхідності проведена госпіталізація до стаціонарних  закладів охорони здоров’я.  Якщо госпіталізація не проводиться, то хворому проводиться роз’яснювальна робота та передається інформація до відповідного центру первинної медико-санітарної допомоги. Робота нашого центру стабільна,  незважаючи на дуже велике навантаження», -  сказав Ігор Кіяшко.

«Донецький обласний центр  екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» забезпечений засобами індивідуального захисту,  тут дотримуються усіх протиепідемічних заходів.  Але все ж таки на сьогодні 300 співробітників «Донецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» вже перехворіли на COVID-19.  «На жаль, ми маємо три випадки смерті серед співробітників. Захворюваність дуже висока, незважаючи на всі заходи безпеки, яких ми дотримуємось», -  зазначив Ігор Кіяшко.