портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бути Гідним. Бути Свободним

Опубліковано 21 листопада 2022 року, 23:34 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

21 листопада 2022 року Україна вдев'яте відзначила День Гідності та Свободи. Обласні заклади культури сьогодні працюють в різних куточках України, але в цей день вони були об’єднані єдиною метою - вшанування подій та героїв, які у 2004, 2013 роках на Майдані виборювали свободу та незалежність українців.

У м. Кам’янець-Подільському творчі колективи Комунального закладу «Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв імені І. Карабиця» взяли участь у святковому концерті, підготовлено відеоекскурс «Україна-країна нескорених» та розміщено на сторінці у Facebook Донецької обласної бібліотеки для дітей. В Історико-культурному заповіднику «Древній Звенигород» Львівської області Донецьким обласним краєзнавчим музеєм організовано фотовиставку «Нескорений Майдан» робіт краєзнавця, письменника, краматорчанина Олега Максименка.

На малій сцені Закарпатського драматичного театру проведено поетичний вечір «Зима, що нас змінила!» Комунальним закладом культури «Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь)».

Протягом тижня студенти КЗ «Бахмутському фаховому коледжі культури і мистецтв імені І. Карабиця» були активними учасниками в дискусійному клубі «Права людини», у рубриці «Батьківський клуб» на сторінці ДОБД у Facebook наймолодші читачі знайомилися з історією «Революція гідності: розповідь для найменших», для мешканців Святогірської Лаври було проведено історичний екскурс «Революція Гідності».

І справді, свобода та гідність були та залишаються тими цінностями, за які виходили й гинули люди на Майдані, які й сьогодні захищають українські воїни.

Тож віримо, що дух свободи, ті чесноти та цінності, які гартувалися на Майдані, приведуть Україну до перемоги. Пам’ятаймо свою історію, вшановуймо наших Героїв, віримо в ЗСУ!

Ми вистояли на Майдані, переможемо й у війні!

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації