портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дніпрі продовжує роботу центр підтримки «З Бахмутом у серці»

Опубліковано 18 жовтня 2022 року, 23:53 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З вересня розпочав та продовжує свою роботу Центр підтримки бахмутян у м. Дніпро «З Бахмутом у серці».

Координатор центру підтримки бахмутян у м. Дніпро «З Бахмутом у серці» Наталія Отюніна розповіла, що Центр отримав таку назву досить символічно, оскільки усе робиться для людей, які були вимушені тимчасово покинути свої домівки, але вони всі чекають повернення і на перемогу нашої України.

Основна задача Центру – надати максимальну допомогу по всіх напрямках.

В Центрі надається гуманітарна допомога сім’ям з дітьми до 3-х років та для майбутніх матусь у вигляді продуктових та гігієнічних наборів, взуття та одягу. Майже 100 сімей вже отримали таку допомогу.

Триває робота з видачі теплих речей, ковдр, постільної білизни, ліків від застуди. З настанням холодів це питання набуло особливої актуальності. За період роботи Центру гуманітарну допомогу отримали понад 450 сімей-переселенців Бахмутської громади.

Наразі спільно із старостами Зайцівського, Клинівського та Покровського старостинських округів розпочато видачу продуктово-гігієнічних наборів від Благодійного фонду «Восток SOS» мешканцям визначених категорій.

Завдяки злагодженій співпраці з Міжнародною гуманітарною організацією «Міжнародний Комітет Порятунку» (IRC) понад 400 сімей, що мають у складі особу з інвалідністю та сімей з дітьми, зареєстровано на отримання фінансової допомоги.

Окрім надання гуманітарної допомоги у Центрі також надаються консультації спеціалістами управління соціального захисту населення, спеціалістами центру соціальних служб, управління молодіжної політики та служби у справах дітей, у сфері пенсійного забезпечення та з юридичних питань.

Так, спеціалістами Центру надано консультацій понад 300 особам з вищезазначених питань.

Крім того, у Центрі проводяться заходи для дітей та родин, творчі та колективні заняття.

До Дня захисників і захисниць України та Українського козацтва були проведені заходи, в яких взяли участь 35 дітей.

Для них проводилися вікторина «Моя країна – Україна», майстер – клас «Мандруємо рідним краєм», рухливі ігри «Ми спритні козачата».

Діти отримали не лише задоволення від спілкування, а й солодощі, патріотичні календарі – нотатки в подарунок.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації