портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми разом: Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб Краматорського району продовжує роботу у Дніпрі

Опубліковано 28 жовтня 2022 року, 17:17 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

25 вересня розпочав та продовжує свою роботу Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб Краматорського району «Ми Разом» у м. Дніпро за адресою: проспект Дмитра Яворницького, 42. 

У центрі надається допомога в основних сферах, необхідних для повноцінного розвитку та життя людини. Головною метою є зробити час перебування мешканців Краматорського району поза домом комфортним та сприятливим для налагодження і формування нових зв’язків, мотивуючим, об’єднуючим і корисним.

Працівникам центру вдалося об’єднати для вирішення потреб внутрішньо переміщених осіб Краматорського району міжнародних партнерів, благодійників, організувати видачу допомоги та залучити фахівців з юридичних питань, медиків.

За місяць роботи у центрі зареєструвалися 2650 осіб, з них 1123 дорослих, 550 дітей та підлітків, 300 пенсіонерів та 127 осіб з інвалідністю. Понад 100 сімей отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни. Також було роздано 300 наборів пледів, постільної білизни та рушників.

Наразі, в процесі видачі 60 наборів – це памперси для дорослих, пелюшки та засоби гігієни. Планується видача посуду багатодітним сім’ям та набори у вигляді ковдр, подушок, матрасів та постільної білизни.

До медичного представника центру щодня звертається від 10 до 15 осіб, юридичні консультації отримують від 5 до 10 осіб.

Щовівторка у центрі проводиться йога для дітей.

Щочетверга проводяться майстер-класи, веселі анімації та гурток для батьків.

Щосуботи проходить АРТ гурток для дітей та батьків.

Для дітей від 6 до 11 років діє програма соціально- емоційного навчання, в якій приймають участь близько 10 дітей.

Сьогодні на базі центру юристами Міжнародного комітету порятунку (IRC) для внутрішньо переміщених осіб було проведено інформаційну юридичну сесію на тему: «Перевірка фактичного місця проживання ВПО», під час якої були надані роз’яснення щодо змін в законодавстві.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації