портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб Волноваського району «Пліч-о-пліч» працює у Полтаві

Опубліковано 04 лютого 2023 року, 17:44 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#Вісті_з_гуманітарних_штабів

З листопада розпочав та продовжує свою роботу Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб Волноваського району «Пліч-о-пліч» у м. Полтава.

Нещодавно від офісу ООН Жінки в Україні отримано гуманітарну допомогу для організації робочого простору центру «Пліч-о-пліч» у вигляді ноутбуків, столів та стільців, універсальної мобільної батареї та електричного конвектору. Для дитячої кімнати центру були надані дитячий стіл, настільні ігри, такі як «Дженга», «Морський бій», «Доміно», водні розмальовки та набори канцелярських товарів для малювання. Для окремих категорій маломобільних громадян з числа внутрішньо переміщених осіб була надана гуманітарна допомога у вигляді побутового приладдя та засобів гігієни.

Для вирішення юридичних питань Благодійним фондом «Право на захист» надаються безкоштовні консультації. Також зазначеним фондом надана непродовольча гуманітарна допомога у вигляді: ковдр, подушок, рушників, посуду тощо. Всього  отримали таку необхідну допомогу 200 осіб.

В рамках програми “Cash for Work» польського проекту «Польський центр міжнародної допомоги» з благоустрою території м. Полтави була надана допомога внутрішньо переміщеним особам у працевлаштуванні.

Разом із працівниками гуманітарного центру Проліска-Полтава, за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні, була надана допомога 268 сім’ям з числа внутрішньо переміщених осіб у вигляді зимового одягу.

Завдяки Благодійній організації «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «СИЛА ЖІНКИ» 79 внутрішньо переміщених осіб отримали побутову хімію, 48 сімей забезпечено підгузками для дорослих і дітей, 82 особи отримали допомогу у вигляді продуктових наборів.

Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб Волноваського району у Полтаві працює для вирішення проблемних питань, з якими стикаються кожен день наші переселенці.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації