портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Через антену, супутник і онлайн — державний телеканал "Дом" значно розширив своє мовлення (КАРТА)

Опубліковано 04 березня 2021 року, 10:00

Державний телеканал "Дом" із 1 березня збільшив свою присутність як у Криму, так і на Донбасі, вийшовши на супутник Astra і включивши 10 нових передавачів.

Державний мовник став ближчим до мешканців тимчасово окупованих територій (ТОТ) завдяки збільшенню кількості передавачів аналогового та цифрового сигналу вздовж лінії зіткнення на Донбасі. З 1 березня на Луганську область працюють п'ять передавачів, на Донецьку — сім, а на Крим — шість. Загалом їх 18. Завдяки цьому "Дом" бачать майже всі міста ТОТ. Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

"Із 1 березня ми вийшли на супутник Astra, тому що іншим способом до Криму сигнал, на жаль, доставити дуже складно. До того ж 30% населення споживає контент саме через супутник. Також ми присутні й активно розвиваємося на діджиталплатформах. Таким чином
кількість наших потенційних глядачів зростає в рази", — розповіла генеральний директор ДП "МПІУ" Юлія Островська.

Відтепер кожен охочий з легкістю зможе побачити прямий ефір телеканалу "Дом" на його
сайті.

Всі параметри підключення через антену та супутник Astra 4А можна знайти на YouTube-каналі, а карту мовлення — на сайті телеканалу.

Базові параметри супутникового мовлення телеканалу "Дом":

супутниковий ретранслятор — ASTRA-4A;
орбітальна позиція — 5° сх. д.;
частота прийому — 12130 МГц;
символьна швидкість — 27500 Ксимв./сек.;
коефіцієнт корекції помилок (FEC) — ¾;
поляризація — вертикальна;
стандарт мовлення — DVB-S, MPEG-2;
умови розповсюдження програм — у відкритому вигляді.

Що стосується UATV, який також входить до "Мультимедійної платформи іномовлення України", з 1 березня канал реформується — стає російськомовним. Своєю думкою щодо такого рішення телеканалу поділився його шефредактор Олексій Мацука:
"Україна бере на себе лідерську роль для всього світу з виробництва російськомовного, адекватного, журналістського, неупередженого контенту. Фактично це конкуренція "Останкіно" і їхньому RT. Зараз буде більше уваги до UATV російською мовою. Не виключаю, що колись з'явиться UATV іншими мовами, стратегічно важливими для нашої країни. Однак для нас сьогодні стратегічний регіон присутності — це колишній Радянський Союз і аудиторії, які отримують сигнал з телевежі "Останкіно".

Пов'язує обидва канали МПІУ завдання доносити правду про Україну — показати справжню позицію влади, реалії того, що відбувається в світі, всередині країни і на тимчасово окупованих територіях.
___________


"Дом" — державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал держпідприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (до складу якого також входить телеканал UATV).

"Дом" розпочав мовлення 1 березня 2020 року на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м.Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного.

Із 1 березня 2021 року телеканал "Дом" значно розширив своє покриття: розпочав супутникове мовлення, збільшив кількість цифрових і аналогових передавачів і з'явився в кабельних мережах Донецької та Луганської областей (на підконтрольній території). Також з 1 березня на сайті телеканалу в плеєрі доступна онлайнтрансляція всіх програм.

UATV — російськомовний канал державного іномовлення України, який адресований широкій іноземній аудиторії та покликаний доносити усьому світові об’єктивну, актуальну та цікаву інформацію з України і про Україну з перших вуст.


Через супутник телеканал UATV охоплює майже 60 країн.

Країни мовлення через кабельних операторів: Азербайджан, Болгарія, Грузія, Ізраїль, Канада, США, Німеччина, Латвія, Молдова, Польща.