портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Черговий потяг з евакуйованими мешканцями Донеччини прибув до Бердичева

Опубліковано 03 червня 2023 року, 17:40

Прихисток на Житомирщині сьогодні знайшли ще 7 вимушених переселенців з Донеччини, які прибули потягом до Бердичева. Серед них одна дитина та ще особи з інвалідністю. Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС у Житомирській області.

Евакуйованих зустріли рятувальники, поліцейські, представники Бердичівської військової адміністрації, волонтери Товариства Червоного Хреста України та місцевого представництва благодійного фонду «Карітас». Рятувальники та поліцейські допомогли у транспортуванні жінок, які не могли самостійно пересуватися та перенесли речі переселенців. Психологиня ДСНС заспокоїла та увесь час психологічно підтримувала літню жінку, яка перебувала у сильному стресі, бо втратила все і не могла стримати сліз болю. Представники «Укрпошти» на місці зустрічі забезпечили видачу одноразової допомоги на проживання  внутрішньо переміщених осіб, усі отримали гаряче харчування та засоби гігієни.

Трьох внутрішньо переміщених осіб розмістили на території Брониківської громади Звягельського району, ще троє поїхали далі до Чернігова і одна жінка знайшла прихисток у геріатричному пансіонаті.

Загалом з 19 квітня Житомирщина прийняла 322 переселенців з Донеччини.  Нагадуємо, триває безкоштовна евакуація наших земляків до територіальних громад Житомирської області. 18 квітня з Покровська відправився перший евакуаційний потяг на Бердичів. З того часу рейси цього безкоштовного евакопоїзда здійснюються один раз на чотири дні.